יפראח חסה ובצלי שאלוט, תאנים, זרש וסשימי דג
קונים פילה דג לבן ללא עור ועצמות ומבקשים מהמוכר לפרוס לפרוסות של 2 ס"מ
10 תאנים
200 גרם זרש (חמוציות)
משרים ק"ג אורז עגול במים 20 דקות,
לאחר שטיפה רצינית מסננים ומניחים בצד. עושים תערובת כזאת
5 גבעולים של בצל ירוק ראש שום
זר גבעולים סלרי 3 כפות שמן תירס
2 עגבניות ללא קליפה 2 יח' בצל לבן
כף רסק 2 לימונים-סחוטים
חצי כפית מלח
קוצצים את הכל ומכניסים לאורז, מערבבים טוב ,מתבלים במלח ופלפל ומניחים הכל בצד לספיגת טעמים
מתחילים למלא את הבצלים.
בוחרים בצלים מאורכים, חורצים אותם מקצה לקצה, עד לאמצע, וחולטים כדקה שתיים. כשנעביר למי קרח, השכבות החיצוניות יהיו רכות ונוחות למילוי וגלגול.. ממלאים קצת אורז במרכז(לא לשכוח שהאורז מתנפח) וסוגרים היטב! עושים את כל השכבה הראשונה מבצל ומצמידים אחד לשני לתמיכה..
את עלי החסה נחלוט מים רותחים למשך 10 שניות ונעביר ישר למי קרח.
נניח עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול הלבן והבולט פונה אלינו ונוריד את החלק הבולט בעדינות כך שיהיה לנו יותר קל לגלגל את העלה. נניח קצת מילוי באמצע, טיפה יותר לכיוון שלנו. דבר ראשון מקפלים את הצדדים ומניחים אותם על המילוי כאשר הצדדים סגורים מגלגלים את שאר העלה .מהדקים טוב ומסדרים בשכבות צפופות את שאר הסיר.
מערבבים כוס שמן עם כף פפריקה, מלח, פלפל לבן ומיץ לימון. שופכים לתוך הסיר ומכסים את השאר במים רותחים. טועמים את נוזל שיצרנו, צריך שיהיה מספיק לימון ומלח.
מרתיחים הכל, איך שהסיר מתחיל לבעבע מנמיכים לבעבוע קל קל קל, שהעלים לא יתפרקו. מבשלים בערך 40 דקות בסיר מכוסה.
ממולץ- אחרי הבישול הראשון להעביר לתנור כשהסיר פתוח, חום נמוך, כמה שיותר זמן .כל השכבה הראשונה מקבלת צבע מהמם הסוכר יוצא ו והכל מתקרמל…מדהים
כשהסיר מתקרר פורסים תאנים לרבעים, ומפזרים על כל הסיר, ליד כל תאנה נניח פרוסת דג.
נפזר על הכל זרש, מלח ים, המון מיץ לימון טרי ושמן זית.